vragen

Op welke kanalen adverteert Bieke mijn woning?


In samenspraak met u bekijken we op welke boekingskanalen we uw woning het beste kunnen aanbieden. We hebben ervaring met het adverteren op verschillende kanalen, maar geven de voorkeur aan online platformen waarop we de gasten goed kunnen screenen. Voor 95% van onze klanten adverteren we alleen op Airbnb. Mocht u interesse hebben in andere kanalen, dan kunnen we u hier aanvullende informatie bezorgen
Hoe bepaalt Bieke de nachtprijs van mijn woning?


De nachtprijs van uw woning is afhankelijk van de periode waarin deze te huur staat. Op basis van factoren als het seizoen (hoog of laag), belangrijke evenementen, en het aanbod bepalen wij dagelijks de beste nachtprijs voor uw woning.
Hoe screent Bieke de gasten voor mijn woning?


We wensen alleen gasten die netjes met uw residentie omgaan en geen overlast veroorzaken. We zijn zeer zorgvuldig bij onze screening en kijken onder meer naar eerdere recensies, het reisdoel en de samenstelling van een groep. We geven u als woningeigenaar de mogelijkheid om je screeningsbeleid voor de selectie van je gasten zelf te bepalen.
Hoeveel sleutels heeft Bieke van mij nodig?


We hebben 3 sets sleutels van u nodig om logistiek alles te kunnen regelen en u en uw gasten zo goed en zo snel mogelijk van dienst te zijn. Set 1 & 2 is voor de gast, set 3 is voor Bieke. Test alle sleutels voordat u ze aan ons overhandigt. Het komt meer dan eens voor dat sleutels niet (goed) werken.
Hoe helpt Bieke om overlast te voorkomen?


Het voorkomen van overlast begint bij een goede screening. We screenen alle gasten daarom zeer zorgvuldig en zijn selectief in wie we in uw woning verwelkomen. Wanneer u het beheer van uw residentie aan ons overlaat, komt overlast dus gelukkig weinig voor. Mocht er toch overlast zijn, dan zijn we altijd bereikbaar voor u of uw buren en ondernemen we gelijk actie door contact op te nemen met uw gasten of, indien nodig, langs te gaan bij de woning.
Wat kan ik van Bieke verwachten als er een belangrijke voorziening kapot gaat?


Wanneer u uw woning voor verhuur ter beschikking stelt, willen er in en rond de woning weleens dingen voorvallen, zoals aan een verstopte wc, een defecte cv-ketel of het wegvallen van de WiFi. BM levert een zo breed mogelijke service voor haar klanten en biedt in dergelijke scenario’s graag een helpende hand.

We bezoeken de woning en bekijken het probleem. Als blijkt dat we het probleem zelf binnen een uurtje kunnen verhelpen, doen we dit kosteloos. Indien we langer dan een uur met een klus bezig zijn, brengen we na het eerste uur 40 euro per uur in rekening. Als blijkt dat we zelf niet in staat zijn de problemen te verhelpen, dan schakelen we (uiteraard in overleg met u) de hulp in van een van onze vaste, betrouwbare kluspartners.
Zijn er overige kosten waar ik rekening moet mee houden?


Tijdens het intakegesprek geven we u een indicatie van de gemiddelde nachtprijs (ook wel ‘base price’ genoemd) waarvoor wij verwachten uw woning te kunnen verhuren. We spreken in samenspraak met jou een minimale boekingswaarde en een minimale nachtprijs af. Voor boekingen onder de 500 euro werkt B met een minimum fee van 100 euro. Dit bedrag is exclusief btw en schoonmaakkosten. Liever geen boekingen onder de 500 euro? Dat kan uiteraard ook. We proberen altijd boekingen te generen met een zo hoog mogelijke boekingswaarde. Wat goed is voor u, is goed voor ons!

Uiteraard kunnen er altijd situaties ontstaan waarin u ons wilt inzetten voor extra klussen. Stel, u wilt graag dat we een stofzuiger voor u kopen omdat deze het tijdens uw afwezigheid heeft begeven of u heeft iemand nodig om een monteur binnen te laten omdat uw internet niet meer werkt. In dat geval staan we uiteraard ook voor u klaar. Voor het uitvoeren van extra werkzaamheden die niet onder de reguliere dienstverlening vallen, rekenen we een uurtarief van 40 euro (excl BTW). Wanneer we extra kosten in rekening denken te moeten brengen, zullen we dit altijd eerst met u overleggen.
Hoe wordt de fee berekend en wanneer ontvang ik een factuur?


Voor iedere boeking ontvangt u van Bieke een boekingsbevestiging. Hierop kan u zien wie uw gasten zijn, in welke periode ze zullen verblijven en wat u financieel aan de boeking overhoudt. U ontvangt één factuur per boeking. De factuur kan u verwachten binnen de eerste 10 dagen na de verhuurperiode. We rekenen 25% fee (Exclusief btw) over het bruto boekingsbedrag.
Hoe dien ik mijn woning op te leveren voor aanvang van de verhuurperiode?


Wanneer de verhuurperiode begint, zorgt u ervoor dat u de woning helemaal schoon en klaar aan ons overdraagt voor de verhuur. Wij zorgen ervoor dat de bedden worden opgemaakt met ons linnengoed en dat er handdoeken en theedoeken klaarliggen voor uw gasten. Na elke boeking maken we uw woning schoon voor de volgende gasten. Onze schoonmakers gebruiken hun eigen (milieuvriendelijke) schoonmaakproducten dus die hoeft u niet speciaal aan te schaffen. Er moet wel een stofzuiger en eventueel een dweil aanwezig zijn in de woning.

Tip 1: Vervang die oude, lekkende douchekop voor een nieuwe, laat het slecht sluitende voordeurslot repareren en laat uw cv-ketel nog even controleren. Het is vaak een kleine moeite en zo voorkomt u onnodige reparatiekosten en negatieve recensies.

Tip 2: Maak uw koelkast en vriezer goed schoon voor u vertrekt. Indien u spullen achterlaat in uw koelkast, label dan de producten waarvan u niet wil dat ze door onze schoonmakers worden weggegooid.
Berg uw persoonlijke en waardevolle spullen die u in huis heeft op.


Gasten vinden het leuk om in een woning te logeren die toebehoort aan een ‘local’. Uw persoonlijke spullen hoeft u dus niet per se weg te halen, maar het is wel belangrijk dat uw huis er netjes en sfeervol uitziet en makkelijk is schoon te maken.

Eigendommen zoals sieraden, verzamelobjecten, kunstwerken en contant geld vallen vaak buiten de verzekering. Wij adviseren u daarom om waardevolle spullen of voor uw onvervangbare items goed op te bergen of, beter nog, niet in uw huis achter te laten.
Hoe handelt Bieke in geval van schade?


Aangezien we de screening van uw gasten serieus nemen, komen ernstige schadegevallen over het algemeen gelukkig weinig voor. Helaas kunnen we ook niet garanderen dat gasten nooit voor schade zorgen, het verhuren van uw residentie brengt nu eenmaal enige vorm van risico met zich mee. We doen uiteraard ons uiterste best om dat zoveel mogelijk te beperken en alles goed af te handelen. Nadat uw gasten zijn vertrokken, controleren we uw woning om schadegevallen op te merken. Indien dat het geval is, nemen we hier foto’s van, leggen deze bij u voor en dienen wanneer nodig een resolutieverzoek in bij uw gast via het resolutiecentrum op het verhuurplatform. Mochten we er met de gast niet uitkomen, dan vragen we dit platform om te bemiddelen. Daarnaast stellen we een borg in zodat de kans wordt vergroot dat u de schade vergoed krijgt. De Verhuurders Garantie van vb. Airbnb biedt bescherming tot maximaal €800.000,- aan schadevergoeding. Echter, betalingen zijn wel onderworpen aan bepaalde voorwaarden, beperkingen en uitsluitingen. Zo biedt Airbnb geen bescherming tegen normale slijtage zoals een oude douchekop die kapot is gegaan tijdens het verblijf van een gast.